Van het hoofd naar het hart

Na 5,5 jaar in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt besloten we in 2015 definitief te settelen en in Vught ons droomhuis te bouwen.

Hier hield ik me op dat moment dan ook fulltime mee bezig en ging er volledig in op. Dit zorgde voor een enorm enthousiasme maar helaas ook voor de, mij oh zo bekende, bijbehorende spanning. Doordat ik flink wat fysieke klachten had besloot ik op zoek te gaan naar een vorm van ontspanning.

Enigszins onwennig volgde ik mijn eerste lessen Yin yoga. Wat was dat in het begin afzien zeg, alles zat vast en was volledig verstijfd. Ik had elke keer een aantal dagen nodig om bij te komen en de pijn leek alleen maar erger te worden. Er waren veel momenten waarop mijn hoofd zei: stop hiermee, dit kan jij niet. Gelukkig gaf mijn hart aan dat ik op het goede pad zat en vol moest proberen te houden. Op de yogamat leerde ik langzaam waar mijn grenzen lagen en hoe die te respecteren. Van 1x in de week met veel weerstand, ging ik geleidelijk naar 2x en daarna soms wel 3 a 4x in de week met veel plezier. Ik breidde mijn blik uit naar verschillende andere stijlen zoals Hatha, Bicram en Aerial, maar kwam toch steeds weer terug bij mijn geliefde Yin.

Toen het huis af was en wij volledig op onze plek zaten bracht de, gaandeweg ontstane, liefde voor architectuur en interieur mij de mogelijkheid om aan de slag te gaan als brandmanager voor een Nederlands design interieur merk. Wat was dat een mooie kans voor een nieuwe start op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hiervoor had ik voornamelijk gewerkt als event organisator dus dit was eens heel iets anders. Ik genoot van het werk en het contact met leuke collega’s en klanten maar zat voor mijn gevoel niet echt op mijn plek.

Vorig jaar kwam er een nieuwe, zakelijk uitdaging om mijn pad die ik met beide handen aangreep: ik werd zelfstandig ondernemer! Ik verdiepte me in de voor mij totaal nieuwe wereld van elektrisch rijden en de daarbij behorende laadoplossingen. Wat voelde dat goed in het begin, ik kreeg er een enorme energie boost van en stortte me er met ziel en zaligheid op. Helaas bleek niet alles goud te zijn wat blinkt en was ik na een aantal maanden een ervaring rijker en een illusie armer.

Ik besloot dit keer de tijd te nemen om te voelen wat ik écht graag wil in het leven. Ik had namelijk de afgelopen jaren vooral aangepakt wat er toevallig(?) op mijn pad kwam en wilde nu graag een bewuste keuze vanuit mijn hart maken. Deze besloot ik te gaan maken tijdens een prachtige trip door Indonesië, samen met mijn 6 jarige dochter Liv. We hebben daar samen onwijs genoten van het avontuur, maar het antwoord op mijn vraag bleef jammerlijk uit.

Terug in Nederland stortte ik me volledig op yoga en op een dag zei Paulien (mijn fantastische Yin yoga docente): ‘als je hier toch bijna elke dag bent, kun je net zo goed een docenten opleiding gaan volgen’. En zo werd het eerste zaadje geplant! Ik begon hier steeds vaker over na te denken en me in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Uiteindelijk koos ik de opleiding die me het meest aansprak en schreef me in. Ik wist op dat moment nog niet zo heel goed was ik ermee zou gaan doen, want ik was eigenlijk niet van plan om les te gaan geven. Wat dan wel? Nog geen idee…

Een paar weken later vertelde ik vol enthousiasme over mijn nieuwe plan aan een goede vriendin van me. Zonder dat ik het wist koppelde zij me diezelfde dag nog aan Sharon, oprichtster van het Europees Opleidingscentrum voor Yogacoaches. Na wat online contact belden we met elkaar en vielen eigenlijk alle puzzelstukjes direct op z’n plek. Dit is wat ik wilde! Ik wil mijn passie voor yoga combineren met mijn liefde voor menselijk contact. En het gekke is dat het mij terugbrengt bij waar ik ooit begonnen ben: in de communicatie. Dit keer alleen niet vanuit het hoofd, maar vanuit het hart. Zonder er verder al teveel over na te denken besloot ik me in te schijven voor de opleiding tot Yogacoach. Dat ik hier een aantal weken later ineens als een berg tegenop zou zien, kon ik me op dat moment natuurlijk niet voorstellen…

Ondertussen volgde ik de eerste module van mijn Yin yoga opleiding in Sneek. Wat heb ik genoten van alle informatie die drie dagen lang binnensijpelde! Hier leerde ik ook dat ik niet mijn lijf bén en dat er veel wél mogelijk is als je je er voor open durft te stellen. Ik besloot me er maar gewoon aan over te geven. De twijfel en weerstand die gaandeweg gegroeid waren voor bleken uiteindelijk angst voor het onbekende. Is dit echt wat ik wil? Kan ik dit wel? Wat zal men wel niet denken? Is het de investering waard? Alles passeerde de revue. Deze gevoelens zijn nog niet geheel verdwenen, maar ik ga de sprong wagen! Ik ben er klaar voor deze nieuwe weg in te slaan en allereerst mezelf een mooie spiegel voor te houden.

Ik verheug me er enorm op om te leren hoe ik yoga kan gaan inzetten bij persoonlijke ontwikkelingsprocessen binnen het bedrijfsleven. Hiermee kan ik vanuit mijn expertise trainers ondersteunen door het inzetten van lichaamswerk de ander te begeleiden tijdens zijn persoonlijke reis van hoofd naar hart. Met als ultiem doel om vanuit je diepste kern volledig in je kracht te komen te staan.

Ben benieuw wie ik de komende tijd op dit nieuwe pad mag ontmoeten,
Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2021 . All Rights Reserved | Simple Persona by Catch Themes