Hoe angst veranderde in lef…

Eind juni kondigde ik vol trots de start aan van ‘Lieke Coacht’. Een week daarna begon hier in het zuiden de zomervakantie, waarbij het in het begin vooral draaide om lekker niets doen en bijkomen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn 6 jarige dochter Liv die een pittige tijd in groep 3 achter de rug had. Want, leren lezen blijkt niet iedereen even gemakkelijk af te gaan. Ook ik moest even op adem komen van alles wat het jaar mij tot dan toe gebracht had.

De basisopleiding tot Yin Yogadocent was inmiddels afgerond en van de opleiding tot Yogacoach in Business restte alleen de eindceremonie en certificering. Ondertussen had ik nog een training gevolgd tot Gespreksleider voor het aanTafel project van Women Inc en mocht ik me daarnaast officieel Access Bars Practitioner noemen. Ook was er stiekem veel tijd en energie gaan zitten in de ontwikkeling van een passende huisstijl, het bouwen van een website, schrijven van teksten en maken van foto’s. Al met al een bewogen eerste helft van 2018.

Gelukkig stond er een waanzinnig avontuurlijke backpack trip op de planning, dwars door Maleisië. Hier kon ik alles even rustig laten bezinken en me richten op dit prachtige land met haar bijzondere inwoners. Wat hebben we genoten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Snorkelen, duiken, jungletrekkings, grote steden, kleine dorpjes, idyllische stranden, heerlijk eten, het was er allemaal…

Toen half augustus het schooljaar weer begon greep het me ineens naar de keel. Liv begon een nieuw avontuur in groep 4, mijn man Robin was volop in beweging met zijn bedrijf Gulf Gas + Power. En ik? Ik had even helemaal niks op de planning staan. Dit kwam voornamelijk omdat Yoga Village Ibiza, waar ik een volle week de Yin Yoga zou gaan verzorgen, uiteindelijk niet doorging. Ik was van plan geweest me in deze periode daar op voor te gaan bereiden. Hiervoor had ik waanzinnig mooie plannen om Yogacoaching te integreren tijdens de Yin lessen, aangevuld met Access Bars sessies. En dat allemaal in het Engels. Super cool leek me dat!

Ik moest dus duidelijk even hergroeperen. En juist dàt blijkt lastig als je ZZPer bent. Je kunt niet terugvallen op gemotiveerde collega’s om je net even die boost te geven. Of hulp vragen wanneer je voor je gevoel toch echt even vastloopt. Dit bracht me zo dusdanig van de wijs dat ik terug in mijn schulp kroop en niet lekker in mijn vel zat. Ik besloot me hier niet tegen te verzetten, maar het dit keer volledig aan te gaan.

Want, wat voelde ik nu eigenlijk echt? En wat deed dat precies met me? Enerzijds was het teleurstelling. Maar na de nodige zelfreflectie moest ik toch óók de conclusie trekken dat het vooral angst was. Angst om niet succesvol te zijn. Angst om te falen. Angst om er niet bij te mogen horen. Angst voor eenzaamheid… En dat gevoel blokkeerde me volledig.

Inmiddels heb ik besloten me niet te laten leiden door deze angst. Een zeer bewuste keuze! Ik accepteer dat het spannend is en kom in actie. Want wat maakt het eigenlijk uit dat ik nog niet kristal helder heb hoe het zich allemaal verder zal gaan ontwikkelen? Vanaf volgende week donderdagochtend start ik een wekelijkse Yin Yoga class op de Isabellekazerne in Vught. Ook beginnen mijn Access Bars sessies inmiddels aan bekendheid te winnen en heb ik de eerste 10 cliënten met een volledig ontspannen gevoel de deur uit zien gaan. Eind oktober organiseer ik weer een aanTafel Lefgesprek en ook de eerste aanvragen voor workshops binnen het bedrijfsleven druppelen binnen. Ik voer fijne gesprekken over mooie samenwerkingsverbanden die zo maar eens zouden kunnen leiden tot zinvolle retreat programma’s. Het stroomt weer! Voor dus mij nog eventjes geen focus, maar juist voelen en beleven wat het beste bij me past en waar mijn kracht ligt. En dat is helemaal oké voor nu.

Misschien herken je wel iets uit dit verhaal en loop je ook weleens vast in jouw persoonlijke ontwikkeling. Wellicht wil ook jij ontdekken wat het beste bij jou past en welke richting jij écht op wil? Ik zou hier graag samen met je mee aan de slag gaan. Met behulp van lichaamsgerichte coaching én mijn opgedane kennis van o.a. Transactionele Analyse (TA), Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), communicatie en basisemoties leer ik je weer verbinding te leggen tussen hoofd, lichaam en hart. Hierdoor raak je je bewust van ingesleten patronen en overtuigingen in je dagelijks leven. En krijg je inzicht in het gedrag dat hieruit voortkomt. Met als resultaat een beter contact met jezelf en de ander.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met me op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik ontmoet je graag.

Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2021 . All Rights Reserved | Simple Persona by Catch Themes