Een terugblik op 2018

Vandaag staat in het teken van reflectie. Met het eind van het jaar in zicht is het tijd om eens de balans op te maken. Want, wat was het een bewogen jaar! Met veel hoogte- maar zeker ook wel wat dieptepunten. Sowieso heb ik een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het belangrijk om eens kritisch te kijken waar ik écht energie van krijg en waar mijn kracht ligt.

Het begin

Na in december 2017 de mindfulness training gevolgd te hebben, besloot ik in januari te starten met de Yin Yoga docenten opleiding. Die was gelijk flink confronterend op persoonlijk niveau. Maar als ik nu terugdenk aan hoe onzeker ik me toen voelde en hoe ik nu in mijn kracht sta, dan zie ik een enorm verschil. Daar heeft zeker ook de opleiding tot Lijfgericht coach/trainer aan bijgedragen. In deze opleiding besloot ik alle maskers te laten zakken en mezelf compleet te laten zien. Alle mooie, maar zeker ook alle minder sociaal geaccepteerde kanten kwamen naar boven. Ik zag in dat perfectie een onbereikbaar doel is en besloot te gaan werken aan zelfacceptatie en zelfcompassie. Door steeds beter voor mezelf te zorgen en mezelf vaker centraal te stellen werd ik fitter en gelukkiger.

Intuïtief vloeide alles in elkaar over

Toen ik de Access Bars Class voorbij zag komen twijfelde ik dan ook geen moment, dit is een mooie aanvulling op wat ik al geleerd heb! Eerder zou ik mezelf dit misschien niet gegund hebben, want er moest wederom financieel geïnvesteerd worden terwijl er op dat moment nog geen inkomsten tegenover stonden. Dit keer besloot ik me direct in te schrijven.

De toon was gezet

En zo kwamen er nog meer interessante trainingen op mijn pad zoals Ervaringsgericht & Systeemgericht werken, waar ik nieuwe kennis opdeed vanuit het hulpverleningsperspectief. Steeds kijkend naar de directe omgeving van de client en met inzet van je eigen, persoonlijke levenservaring. Inmiddels ligt hier een flinke stapel met certificaten, allemaal behaald in 2018. Als ik ernaar kijk voel ik me trots. Ik heb mijn gevoel gevolgd. Ik durf zelfs te zeggen dat ik niet de enige ben die hier de vruchten van plukt. Ik ben een relaxtere moeder geworden en schiet minder snel in de stress als er iets onverwachts of minder leuks gebeurt in de privé situatie.

Energie te over

Maar dat is het niet alleen. Ik heb ook al veel mensen mogen begeleiden naar meer bewustwording, inzicht en rust. Door het geven van Yin Yoga zie ik hoe enorm veel baat mensen hebben bij stilstand en ontspanning en groeit mijn zelfvertrouwen met de week. Van de Access bars sessies worden niet alleen de blokkades van van mijn cliënten opgelost maar zeker ook die van mezelf. De aanTafel gesprekken voor Women Inc leveren ook elke keer weer verrassende inzichten op. Van dit alles krijg ik enorm veel energie. Ik geloof niet dat ik ooit beter in mijn vel heb gezeten dan nu.

Groeipijnen

Toch kwam ik er ook achter dat niet alles wat dit jaar me bracht alleen maar positief is. Vriendschappen veranderden door de verkregen nieuwe inzichten, mijn relatie stond hierdoor ook meer dan eens onder druk en de gezinsdynamiek liep soms ook niet altijd even lekker. Verder ontdekte ik dat niet iedere doelgroep voor mij werkt. De kinderyoga les die ik onlangs gaf sloopte me namelijk volledig, hoe leuk ik het ook vond om te doen. Dat is dus duidelijk niet het pad voor mij.

Laatste training van het jaar

Einde deze week volg ik op de valreep nog een Yoga Nidra training. Dit gaat een mooie aanvulling zijn op de verschillende tools die ik inmiddels in kan zetten. Daarna ga ik genieten van twee weken kerstvakantie om me op te laden voor het nieuwe jaar vol mooie plannen voor de toekomst van Lieke Coacht.

Plannen voor 2019

In januari, februari en maart staan er drie One-day-retreats op het programma, met als thema ‘Disconnect to Reconnect’. Dat is iets waar ik echt onwijs enthousiast over ben. Al mijn passie en opgedane kennis komt hierin samen. Mindfulness, bewustwording, yoga & lijfgericht coachen dragen bij aan deze dag vol selfcare.

Verder zal ik me nog meer gaan richten op het één op één coachen, want daar ligt mijn kracht. Hiervoor heb ik al een mooi introductie programma in gedachten.

Tot slot wordt het tijd om de stap richting het bedrijfsleven serieus te gaan zetten. Nu ik merk wat ik kan betekenen voor mijn particuliere clienten ben ik er meer dan eens van overtuigd dat hier nog zoveel voordeel te behalen valt. Door middel van het geven van workshops, trainingen en zakelijke coaching aan groepen en individuen ga ik mijn steentje bijdragen aan vitalere werknemers en een gezonder werkklimaat.

Hierover in mijn volgende blog ‘Een vooruitblik naar 2019’ uitgebreid meer!

Voor nu wens ik iedereen alvast hele fijne en ontspannen feestdagen.

Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2021 . All Rights Reserved | Simple Persona by Catch Themes